Nieuwbouw MFA De Stuik, Vorstenbosch

In Vorstenbosch is gemeenschapshuis De Stuik uitgebreid tot een multifunctionele accommodatie (MFA). Een lang gekoesterde wens uit het dorp is daarmee in vervulling gegaan.

Nieuwbouw

De uitbreiding van het gemeenschapshuis omvat de nieuwbouw van een gymzaal, een kinderdagverblijf, een tussenzaal en diverse nevenruimtes.

Ook wordt de voormalige gymzaal op het terrein achter het gemeenschapshuis gesloopt, om plaats te maken voor zeven CPO-woningen; vier patiowoningen en drie rijwoningen.

Ontwerpproces

Het ontwerp voor de nieuwbouw is tot stand gekomen in samenspraak met de (toekomstige) gebruikers. Zo is bijvoorbeeld gekozen voor een flexibele wand tussen de gymzaal en de tussenzaal en zijn ramen aangebracht in deze tussenwand om transparantie en verbinding tussen beide ruimtes te creëren.

Bijzonder bouwteam

Het bouwteam bestond uit lokale ondernemers en ook in de CPO-woningen komen veelal bestaande dorpsgenoten te wonen. Het totale project is daardoor ook echt vóór en door Vorstenbosschenaren.

Meer informatie

Graag vertellen wij u meer over MFA De Stuik en de CPO-woningen. Of over MFA’s en CPO-projecten in het algemeen. Neem daarvoor vrijblijvend contact op met LA | Architecten Ingenieurs via 0413 – 36 67 11 of stuur een e-mail naar de projectarchitect Hans van den Tillaart.

>>> Column De Stuik in DeMooiBernhezeKrant

Opdracht
Opdrachtgever
Start project
Oplevering
Partners

Ontwerp, vergunning en begeleiding t/m oplevering
Gemeente Bernheze en Stichting gemeenschapshuis ‘De Stuik’
2017
Juli 2019
Constructie-advies: Ingenieursbureau Verhoeven-Leenders, Volkel
Installatie-advies: Van der Linden installatie advies, Schaijk
Aannemer: Aannemersbedrijf P. van Driel, Vorstenbosch