Nieuwbouw kantoorruimte Dichterbij, Gennep

Het masterplan waarin het nieuwe hoofdkantoor van Dichterbij is opgenomen, omvat ook  een rotonde. Vanuit het stedebouwkundig ontwerp volgt het gebouw in een ronding de nieuwe weg. Met de architectonische vormgeving van het nieuwe hoofdkantoor is het hoofdgebouw, dat uit 3 hoofdvolumes is opgebouwd, gekoppeld door een transparant tussenlid en als één geheel verbonden door een slinger die om de gevel loopt. Hierdoor wordt de grote massa gefragmenteerd maar blijft het wel één geheel.
De ronde gevel geeft aan de buitenzijde de sfeer van een bastion, als bescherming die Dichterbij biedt aan zijn de medewerkers en cliënten. De hoofdingang van het gebouw bevindt zich aan de binnenzijde van het bebouw. Aan deze zijde is het gebouw transparanter. De slinger die in de zuidgevel minder nadrukkelijk aanwezig is, neemt in de noordgevel een prominente plek in.

Het nieuwe werken

De werkstructuur van het Nieuwe Werken resulteert in een gebouw met open werkvloeren waarin per verdieping twee voorzieningenblokken zijn opgenomen waardoor verschillende sferen betreffende communicatie en concentratie gecreëerd kunnen worden.
Tijdens de bouw zijn er van dit project regelmatig foto’s gemaakt, welke zijn samengevoegd tot een filmpje welke hier terug te vinden is.

Opdracht
Opdrachtgever
Start project
Oplevering
Partners

Nieuwbouw Hoofdkantoor
Stichting Dichterbij
2010
Opgeleverd 2013
Stichting Dichterbij

Bouwbedrijf Huijbrechts Relou