Nieuwbouw IVS Dosing Technology, Veghel

Het vorige pand van IVS Dosing was te klein geworden. Door de groei en ontwikkeling van het Veghelse bedrijf, pasten zowel het kantoor als de werkplaats niet meer. Het bedrijf ontwerpt, engineerd en fabriceert high-tech doseringsinstallaties middels een integrale benadering.
Mede door eenzelfde integrale benadering is LA | Architecten Ingenieurs na een architectenselectie uitgekozen om de architectuur en bouwtechniek voor de nieuwbouw vorm te geven. Daarin hebben we een modern doch ingetogen ontwerp gepresenteerd.

Eye-catchers IVS Dosing

Dat resulteerde in een opvallend project op het industrieterrein Doornhoek in Veghel, waarbij we het bedrijfslogo van IVS Dosing als inspiratiebron hebben gebruikt. Binnen het scherpe bouwbudget is het gelukt om de functies in een representatief bedrijfspand te creëren met een eigen gezicht. De spannende lijnen van de luifel en het driehoekige element zijn de eye-catchers van dit plan. De luifel omkadert het kantoor dat zich presenteert door het donkere zware metselwerk, en gaat over in metalen gevelbeplating van de hal.

Trots op het resultaat

Ons onderkomen is nu weer up-to-date en state-of-the-art ingericht om de groei van ons bedrijf de komende jaren te faciliteren”, aldus Frank Dielissen en Hans den Otter. Beide directeuren van IVS Dosing zijn erg trots op het eindresultaat: “Het bouwproces was een intensieve periode. In 9 maanden tijd werd met man en macht gewerkt om deze nieuwbouw te realiseren.”

Toegevoegde waarde voor klanten

Bij IVS Dosing weten ze toegevoegde waarde voor hun klanten te creëren.  Met onze manier van werken, hebben wij hen ook die toegevoegde waarde kunnen geven. Door hen te betrekken bij het ontwerp. Maar zeker ook door het meekijken en kunnen controleren van alle bouwkundige en installatietechnische aspecten in een BIM-model.
Het bedrijf heeft met deze nieuwbouw een duidelijke stap naar de toekomst gezet. Niet alleen wat betreft de eigen expansieambities. Met het BIM-model kan IVS Dosing ook in de toekomst de exploitatiefase (het beheer) en het verandermanagement efficiënt uitvoeren.

Integrale aanpak

Ook gebruik maken van onze integrale aanpak? Vraag projectleider Gert-Jan van den Tillaart welke toegevoegde waarde wij voor u kunnen zijn. Hij is te bereiken via 0413-366711 of [email protected].

Opdracht
Opdrachtgever
Start project
Oplevering
Partners

Ontwerp nieuwbouw 4000m2 bedrijfsruimte en representatief kantoor
IVS Dosing Technology
December 2014
Juni 2016
Uitvoering: Bouwbedrijf Van de Ven