Nieuwbouw en renovatie kantoorruimte Area Wonen, Uden

Voor gefuseerde woningcorporatie Area Wonen (samengaan van Woonbelang Veghel en SVU Wonen Uden) hebben we hun nieuwe kantoor mogen ontwerpen. Het voormalige kantoor van SVU Wonen aan de Leeuweriksweg te Uden is daarvoor zeer grondig gerenoveerd en uitgebreid met een stuk nieuwbouw.
Het bestaande kantoor is gestript en opgenomen in de nieuwe vleugel. Dat gedeelte nieuwbouw is gerealiseerd op de plek van de gesloopte onderhoudshallen. De oud-bouw blijft in het ontwerp nog steeds herkenbaar. Ze wordt echter wel dusdanig gerenoveerd dat het een gelijkwaardig onderdeel van de nieuwbouw vormt.
Het geheel functioneert als één nieuw gebouw, welke voldoet aan alle hedendaagse comfort eisen. Daarbij is het ook geschikt gemaakt voor Het Nieuwe Werken.

Duurzaam gebouw

De keus voor het hergebruik van het bestaande kantoor maakt het al een duurzame huisvesting. Daarnaast maken ook het overige materiaalgebruik, de integrale benadering van het gebouw en installaties het tot een zeer duurzaam gebouw. In het ontwerp is met de toepassing van horizontale en verticale lamellen meteen ook rekening gehouden met zontoetreding en zonwering. Met al deze doordachte maatregelen heeft het gebouw een gemiddelde GPR score van  > 8 kunnen halen.
Dankzij deze duurzame keuzes en het effectieve gebouwgebruik middels Het Nieuwe Werken bespaart AREA jaarlijks op haar huisvestingskosten. Hierdoor is het nieuwe kantoor ook in deze tijden een verantwoorde keuze. Dat dient ook want Area Wonen staat ook voor Duurzaam wonen en energie besparen.

Big-Bim Area Wonen

Bij het gevolgde integrale ontwerpproces voor dit plan van Area Wonen, zijn de nieuwste teken- en samenwerkingstechnieken gebruikt in een zogenaamde BIG-BIM. Daarin werken alle bij het plan betrokken partijen samen in één model. Vanaf ontwerp tot en met realisatie.
Wat de grote voordelen daarvan zijn, vertellen we u graag. Neem vrijblijvend contact met ons op via 0413-366711 of [email protected].

Opdracht
Opdrachtgever
Start project
Oplevering
Partners

Ontwerp renovatie met nieuwbouw kantoor
AREA Wonen
2012
2013
constructief advies: Verhoeven en Leenders
bouwfysisch advies: Nelissen Ingenieursbureau
uitvoering: Bouwbedrijf Wagemakers
interieur: Roos Hessels