Nieuwbouw bedrijfs- en kantoorruimte RESER Robot Technology, Uden

Een duurzaam gebouw met een mooie uitstraling, maar binnen een taakstellend budget; dat was de wens van Reser Robot Technology in Uden.

Klantspecifiek ontwerp

RESER Robot technology – dat gespecialiseerd is in het maken van robots voor uiteenlopende toepassingen – was op zoek naar een gebouw met specifieke wensen en eisen. RESER wilde een bedrijfshal, maar dan wel met een bijzondere uitstraling en een goed binnenklimaat. In tegenstelling tot hun oude pand dat zich grotendeels onder een ongeïsoleerd staaldak bevond.

Het taakstellend budget gaf hiervoor weinig ruimte. Maar door op een compacte manier te werk te gaan en materialen slim toe te passen voldoet het gebouw toch zowel functioneel als esthetisch aan alle wensen: een duurzaam gebouw met een passende uitstraling. De entree van het pand is een knipoog naar een robotarm. Het nieuwe gebouw van RESER bestaat uit een staalbetonskelet met gevelafwerking in metalen plankprofielen, stucwerk en polycarbonaat platen.

Beheersen binnenklimaat

Het is een lowtech gebouw geworden, voor een opdrachtgever die werkt met hightech producten. Dit komt door het toepassen van een staalbetonskelet met een betonnen dakvloer; vrij ongebruikelijk voor hallenbouw. Maar in combinatie met een standaard isolatie en installatie is het binnenklimaat nu zeer goed beheersbaar.

Bouwprogramma

Het bouwprogramma besloeg 800 m2 BVO. Dit bestaat uit kantoorruimtes, een kantine met balkon, reviseerruimtes en een magazijn achter een gesloten gevel. Ook is er een grote werkplaats met groene gietvloer gerealiseerd. Centraal gelegen en naar buiten gekeerd, zodat de werkplaats en de werknemers een vooraanstaande en centrale plek binnen het bedrijf hebben gekregen.

Opdracht
Opdrachtgever
Start project
Oplevering
Partners

Ontwerp duurzaam efficiënt bedrijfspand
Reser Robot Technology
2011
2013
Constructief advies: Bekendam en partner
Uitvoering: Van Gerwen Industriebouw