Nieuwbouw bedrijfs- en kantoorruimte Fluidwell, Veghel

Het kavel ligt ingesloten tussen het water en de snelweg; een prachtige plek om een accent te maken. De naam van het bedrijf was het uitgangspunt om voor een opvallende gebogen vorm te kiezen.

Het plan bestaat uit twee grote, in elkaar grijpende volumes. Het staande volume, de toren, herbergt de kantoorfuncties en het liggende volume, de hal, de productieruimte. In het overlappende gedeelte zijn de trappen, lift en sanitaire voorzieningen gesitueerd. Door de vorm en de geleding van hoofdmassa’s, krijgt de hoofdingang een natuurlijke plek. De gebogen wand van de hal eindigt bij de ingang, net als de grote verticale ramen van de toren.

Heldere hoofdopzet

De heldere hoofdopzet is ook in de gevelmaterialisatie en detaillering doorgevoerd. De toren bestaat uit metselwerk met verticaal gerichte raamopeningen, waardoor er een rijzig beeld ontstaat. In de hal zijn er juist horizontale plankprofielen toegepast en horizontale ramen.

Samen vormen de volumes door de kleurstelling en richting van de materiaalhuid een sterke eenheid, mede doordat alle ingrepen in de massa ondergeschikt zijn aan de basisvorm.

Opdracht
Opdrachtgever
Start project
Oplevering
Partners

Ontwerp van 1300 m² bedrijfsruimte, 1100 m² kantoorruimte
Fluidwell
2005
2008
Bouwbedrijf van de Ven, Veghel