Nieuwbouw bedrijfs- en kantoorruimte Brugmans Vloeren, Veghel

Voor dit ontwerp is er gekozen voor massa welke een samensmelting is van verschillende gevel materialen, zodat de bedrijfshal en kantoor in elkaar gevlochten lijkt. In afwijking van de andere ontwerpen is er niet gekozen voor 1 huid voor 1 functie, hierdoor oogt het conceptĀ  als een autonoom pand zonder dat de herkenbaarheid tussen kantoor en hal wordt ondermijnd.

De massa is gevormd door het kavel en de eisen van het bestemmingsplan daardoor is er een ruitvormige compacte plattegrond ontstaan. Aan de voorzijde ligt het kantoor in een spievorm tegen de hal. Alle bedrijfsactiviteiten buiten worden uit het zicht genomen door de schanskorven wand links van de ingang. Deze wand speelt in op het pand zelf en kan gebruikt worden als reclame uiting van het bedrijf.

De gevel bestaat uit felsplaten met een zinkgrijze kleur en metselwerk in de kleur zwart antraciet zonder stootvoegen. De felsplaten staan verticaal en de lintvoegen horizontaal. De overgangen worden door middel van raampartijen ondersteund. Op deze manier ontstaat er een spel van horizontale en verticale belijningen in de gevel.

Een kenmerk van het plan is de overheaddeur aan in de voorgevel, een van de eisen uit het programma, deze is als een grote raampartij behandeld in het plan, waardoor het een logisch onderdeel wordt van het totaal.

Eenvoudige vormgeving resluteert in eenheid

Kortom een concept dat relatief eenvoudig is vormgeven en een spel speelt met de verschillende gevelmaterialen, waardoor er een eenheid ontstaat in plaats van een opdeling van de verschillende onderdelen en functies in het plan.

Opdracht
Opdrachtgever
Start project
Oplevering
Partners

Ontwerp van bedrijfsruimte en kantoor
Walthry B.V.
medio 2005
begin 2007
Bouwbedrijf Gebr. Van Stiphout, St Oedenrode

Bekendam & Partner, constructief advies