Nieuwbouw appartementengebouw Aan de Markt, Veghel

In het hart van Veghel wordt binnenkort het leegstaande gebouw op de hoek Markt – Frisselsteinstraat gesloopt. Het gebouw, dat jarenlang dienst heeft gedaan als postkantoor, maakt plaats voor het nieuwe appartementencomplex Aan de Markt Veghel. Deze markante plek wordt daarmee voorzien van een nieuwe invulling met dorpse architectuur aan de marktzijde en moderne uitstraling aan de zijde van de Aa.

In opdracht van BL Huisvesting B.V. uit Gemert heeft LA | Architecten Ingenieurs een prachtig nieuw appartementengebouw ontworpen. Het gebouw wordt voorzien van een pandsgewijze parcellering die naadloos aansluit op de Markt en zijn omgeving. Tevens is besloten dat de begane grond voor commerciële doeleinden of voor bewoning aangeboden mag worden.

Aan de Markt Veghel in de verkoop

Naast het ontwerp en de technische uitwerking t.b.v. de aanvraag van de omgevingsvergunning heeft LA | Architecten Ingenieurs ook de verkooptekeningen gemaakt. Hiermee zijn de appartementen door BL Huisvesting B.V. in de verkoop gezet.

Indelingen

In het vier bouwlagen tellende appartementengebouw worden zowel verkoopappartementen als penthouses gerealiseerd. De oppervlaktes variëren in grootte van ongeveer 50m2 tot 215m2.
De appartementen op de verdiepingen zijn allen bereikbaar middels het trappenhuis en/of lift.
Alle appartementen beschikken over een eigen buitenruimte in de vorm van een balkon of loggia. De penthouses op de derde verdieping beschikken tevens over een ruim dakterras dat vanuit ieders eigen penthouse middels een vaste trap bereikbaar is.
Het appartementengebouw wordt daarnaast voorzien van een inpandige stallingsruimte waarbij een of meerdere parkeerplaatsen aan een appartement of penthouse kunnen worden toebedeeld.
De stallingsruimte zal bereikbaar/afsluitbaar worden gemaakt middels een speedgate aan de zijde van de Frisselsteinstraat.

Passende materialisatie

De gekozen materialisatie van het complex past uitstekend bij het onlangs vernieuwde marktplein. Zo zullen de gevels aan de zijde van de Markt en Frisselsteinstraat worden uitgevoerd in verschillende kleuren gevelmetselwerk. Gedeeltes van deze gevels worden bekleed met natuursteen. De linkerzijgevel en achtergevel worden voorzien van hoogwaardige gevelbekleding. Tevens zal het gehele complex worden voorzien van hardhouten gevelkozijnen.

Meer informatie

Voor verkoopinformatie is een projectwebsite opgezet.
Voor meer info over de stedenbouwkundige inpassing van dergelijke transformaties kunt u vrijblijvend contact opnemen met ons bureau. Bel daarvoor met 0413-366711 of mail naar de projectarchitect van Aan de Markt Veghel: Hans van den Tillaart (hvdt@la-architecten.nl).

Opdracht
Opdrachtgever
Start project
Oplevering

Appartementengebouw Aan de Markt Veghel
BL Huisvesting
1e kwartaal 2019
Eind 2020