Nieuwbouw appartementen, Zijtaart

Het plan 15 appartementen Zijtaart is gerealiseerd in het het hart van het kerkdorp Zijtaart, op het perceel direct naast het project ‘klooster Zijtaart’. De bestaande, sterk verouderde seniorenwoningen van het plan, zijn vervangen door twee nieuwe appartementengebouwen. Deze zijn zo ontworpen dat ze passen bij het klooster.

Senioren appartementen Zijtaart

Het appartementengebouw op de hoek Pastoor Klercxstraat – Meester van de Venstraat bestaat uit negen huurappartementen in 3 bouwlagen voor de seniorendoelgroep. Het gebouw is uitgevoerd in een rood-blauwpaarse baksteen met spekbanden van gecementeerde bakstenen. Deze spekbanden hebben een relatie met de gevelopbouw van het naastgelegen klooster.
Op de begane grond zijn drie appartementen gesitueerd. De indeling bevat 2 slaapkamers en hebben een eigen terras. Op de 1e verdieping zijn vier appartementen gesitueerd met 2 slaapkamers en een loggia. Ze zijn bereikbaar middels de trap of lift in het trappenhuis. Op de zolder zijn nog twee zeer ruime appartementen gesitueerd. Naast de 2 ruime slaapkamers hebben deze appartementen ook een wintertuin.

Appartementengebouw starters

Het andere appartementengebouw bestaat uit zes huurappartementen voor de startersdoelgroep. Dit gebouw is deels hetzelfde uitgevoerd als het seniorencomplex. De entreegevel is geheel uitgevoerd in de gecementeerde steen met een donkergrijze gesmeerde plint.
Op de begane grond zijn drie appartementen gesitueerd met elk een eigen terras. De drie bovenappartementen zijn rechtstreeks bereikbaar middels een trapopgang vanuit het openbaar terrein. Deze appartementen bestaan uit twee bouwlagen. Op de 1e verdieping zijn de woonkamer/keuken met een inpandige loggia gesitueerd. Op de zolder bevindt zich een ruime slaapkamer en badkamer.

Terrein

Het omliggende terrein van de 15 appartementen Zijtaart is volledig opnieuw ingericht en sluit aan op het terrein behorende bij het naast gelegen klooster.
Rondom het terrein aan de Pastoor Klercxstraat is tevens een ambachtelijk vervaardigd hekwerk, in de stijl als bij het klooster, geplaatst. Hierdoor lijkt het hekwerk doorgetrokken zodat er een eenduidig straatbeeld is ontstaan.

Opdracht
Opdrachtgever
Start project
Oplevering
Partners

Volledige opdracht (incl. kwaliteitsbewaking en ondersteuning in directievoering)
Area Project BV
november 2013
december 2014
Constructief advies:  Ingenieursbureau Verhoeven en Leenders
Tuinontwerp: L&P Groep
Uitvoering: Bouwbedrijf Gebr. Van Stiphout