Nieuwbouw appartementen met commerciële plint Plein 1969, Heeswijk-Dinther

Aan het Plein 1969 Heeswijk-Dinther heeft LA | Architecten Ingenieurs in opdracht van Van Grunsven bouwbedrijf een nieuwe invulling kunnen geven. Hierdoor wordt het plein weer afgemaakt middels een nieuwe pleinwand en ontstaat er weer een echt plein. Deze pleinwand bestaat uit 2 bouwlagen met een supermarkt, huisartsenpraktijk en apotheek op de begane grond en 11 appartementen voor verschillende doelgroepen en verschillende afmetingen op de verdieping.

Omdat de locatie bekent staat als Ter Weer (naar een gelijknamig voormalig kasteel in de omgeving), hebben we dit gegeven als thema gebruikt voor het concept. De afgeronde hoeken van de kavel beëindiging gaven sluiten goed aan bij deze conceptuele benadering. Het ontwerpproces samen met de buurt, gemeente, winkeliers en opdrachtgever heeft geresulteerd in dit gewogen plan. Een plan dat zicht voegt in zijn context en de maatschappelijke wensen.

Het gebouw wordt op de hoeken gemarkeerd door twee torens. Deze markeren de overgangen naar de omliggende bebouwing. De verschillende functies zijn verschillend gematerialiseerd, de commerciële laag bestaat voornamelijk uit metselwerk en de woonlaag uit hout. De geleding van de openingen volgt uit het kasteelconcept. Door voor natuurlijke materialen te kiezen met een hoge duurzaamheidswaarde, behoudt het pand ook in de toekomst zijn waarde.

Opdracht
Opdrachtgever
Start project
Oplevering
Partners

Ontwerp 11 appartementen met commerciële plint
Van Grunsven Groep
2013
2015
Van Grunsven Groep

Gemeente Bernheze