Nieuwbouw appartementen met commerciele plint MooiGeffen, Geffen

Centrumplan MooiGeffen

MooiGeffen is een onderdeel van het totale Centrumplan Geffen en behelst een L-vormige massa welke om de bestaande supermarkt heen wordt gebouwd, waarna dit bestaande gebouw dienst gaat doen als parkeervoorziening voor de boven de nieuwe supermarkt gelegen appartementen.
De uitstraling van MooiGeffen is eigentijds dorps. Het materiaal gebruik is hierin zeer bepalend.  Er is gekozen voor veel baksteen in een rood-bruine-oranje sortering met accenten in keimwerk. De bovenste verdieping is in de kap opgenomen, waardoor het complex beter aansluit bij de schaal van de omgeving en de hier voorkomende kappen. Met name de excentrieke gevels geven het complex zijn herkenbaarheid, waarin zowel de individuele appartementen met hun grote balkons  te onderscheiden zijn als dat ze in een passende manier opgaan in het geheel.
De uitwerking van dit deelproject heeft geheel in 3D plaatsgevonden, waarbij zowel alle bescheiden voor de aanbesteding, als voor de bouwbesluit toetsing vanuit het model zijn gegenereerd, evenals de impressies getoond op deze pagina.

Opdracht
Opdrachtgever
Start project
Oplevering
Partners

Ontwerp nieuwbouw supermarkt, dagwinkels en appartementen
Van Herpen
2007
2014
Uitvoering: Muller Bouw