Nieuwbouw appartementen Jasmijnstraat, Nijnsel

In het voorjaar van 2014 is Wovesto (woningbouwcorporatie te St. Oedenrode) gestart met de bouw van acht reguliere appartementen te Nijnsel. De appartementen hebben een oppervlakte van gemiddeld 85 m² en zijn voorzien van 2 slaapkamers en een balkon. Plan appartementen Nijnsel is gebouwd op de hoek van de Lieshoutseweg en de Jasmijnstraat. De aangekochte woning aan de Lieshoutseweg 52 bleef daarbij  gehandhaafd.

Passend in de maat en schaal van Nijnsel

Rondom de kruising stonden al een 2-tal appartementengebouwen die allemaal op een eigen manier een poging doen om te passen in de schaal en maat van Nijnsel. Ons plan appartementen Nijnsel doet dit op subtiele wijze ook. Er is een onderbouw gemaakt met verschillende verspringingen en accenten in de gevel. De materialisering is eenduidig met een karakteristieke baksteen van Daas bakstenen. De tweede verdieping is gemaakt met een lichte variant van deze baksteen. De mengsortering is zo gemaakt dat hij aansluit bij het lichte karakter van de omliggende woonhuizen en complexen. Maar hij past ook prima bij de donkere baksteen van de onderbouw en het tegenoverliggende nieuwbouw project.

Tevreden bewoners

Een passend gebouw met verrassende appartementen die vooral veel contact hebben met de buitenruimte. Met name de hoekappartementen geven ruim uitzicht en voelen ruim ondanks de beperkte omvang van het appartement. De bewoners van de appartementen Nijnsel zijn erg tevreden en blij met hun nieuwe woning. Dat bleek bij een rondgang door het complex, samen met de opdrachtgever Wovesto. We hebben de opdrachtgever het gehele traject ondersteund tot en met de oplevering en de nazorg. Zo hebben we ook de laatste puntjes op de i kunnen zetten.

Ontzorgen

Meer weten hoe we u van a tot z kunnen ontzorgen om tot een goede uitvoering van de plannen te komen? Neem contact op met onze projectleider van dit plan: Gert-Jan van den Tillaart via [email protected] of 0413-366711.

Opdracht
Opdrachtgever
Start project
Oplevering

Ontwerp en uitwerking van diverse woningtypes
Van der Heijden Bouw en Ontwikkeling
2009
2011