appartementen kloosterkwartier veghel

Nog eens 36 zorgappartementen in Kloosterkwartier Veghel

Zenzo gaat voor BrabantWonen het derde appartementengebouw ontwikkelen in de nieuwe woonwijk Kloosterkwartier in Veghel. Hierin komen 36 huurappartementen voor ouderen met een zorgbehoefte.

Dit derde appartementencomplex is, evenals de twee andere gebouwen, ontworpen door
LA | Architecten Ingenieurs. Het wordt gebouwd door Lithos Bouw & Ontwikkeling en de zorg wordt geleverd door BrabantZorg.

Oplevering voorjaar 2021

De bouw start in het najaar en de verwachtte oplevering is in het voorjaar van 2021. Dat het gebouw pas veel later op tekening komt dan de rest van de woonwijk, heeft volgens projectontwikkelaar Zenzo te maken met de volgorde in het werk. De nieuwe woonwijk komt op de plek waar ziekenhuis Bernhoven nu gesloopt wordt. Het project is gefaseerd ontwikkeld, de bouw volgt de sloopvolgorde. Dit pand is het laatste.

Nog duurzamer

Het gebouw wordt volledig energieneutraal. Er is gekozen voor nul-op-de-meter appartementen, met zonnepanelen op het dak, goede isolatie en een warmtepomp in de woning. Alle appartementen in project Kloosterkwartier zijn gasloos en beschikken over eigen energieopwekking, bijvoorbeeld via zonnepanelen. Dit gebouw gaat in duurzaamheid/energiebalans nog een stap verder. Er is hier voor gekozen voor volledig energieneutraal, door nog hogere isolatiewaarde, toepassing van bodemenergie en nog meer zonnepanelen per appartement.

Share