Intentieovereenkomst herbestemming Antonius Abtkerk Eerde

Intentieovereenkomst herbestemming Antonius Abtkerk, Eerde

Gisteren is in Eerde de intentieovereenkomst voor de herbestemming van de Antonius Abtkerk ondertekend. Het betreft een combinatie van herbestemming van een deel van de kerk (gemeentelijk monument) en nieuwbouw van een school, kinderopvang en appartementen.

Primeur

In het plan, waarbij het kerkgebouw uit 1872 behouden blijft en de nieuwbouw van de school tegen de kerk aangebouwd wordt, blijft de kapel van de kerk in functie voor gelovigen. Een primeur bij de herbestemming van religieus erfgoed!

Klaslokalen en appartementen

De school wordt deels in de kerk en deels in de aanbouw aan de kerk gerealiseerd. Op de eerste verdieping van de aanbouw komen vervolgens vijf appartementen. Elk appartement komt boven een klaslokaal. Indien er op termijn meer klaslokalen nodig zijn, dan kan een bovenliggend appartement gemakkelijk omgebouwd worden tot klaslokaal. Mocht de school juist krimpen, dan kan een klaslokaal ook weer gemakkelijk omgebouwd worden tot appartement.

Vroegere pastorie

Aanvullend ligt er een plan voor de nieuwbouw van een appartementengebouw op de plek waar vroeger de pastorie stond. Dit gebouw omvat acht tot tien appartementen en lijkt op de vroegere pastorie. Het is echter nog niet bekend of dit plan gerealiseerd wordt.

De herbestemming zou eind 2022 of begin 2023 afgerond kunnen zijn.

Share