CPO De Mijlpaal Nuenen

Gewonnen architectenselectie CPO De Mijlpaal, Nuenen

Door de toekomstige bewoners van Woongroep De Mijlpaal uit Nuenen zijn wij via een architectenselectie uitgekozen voor het ontwerp van hun woongebouw en de begeleiding tijdens het gehele bouwproces.

CPO

De duurzame, levensloopbestendige woningen worden als CPO-project gebouwd. Dat wil zeggen dat toekomstige bewoners als vereniging betrokken zijn bij het ontwerp van de woningen, waardoor de individuele bouwkosten relatief laag blijven en grote betrokkenheid met de buurt ontstaat.

Het idee voor de oprichting van een woongroep voor ouderen in Nuenen is al in 2014 ontstaan. Het gaat daarbij om een appartementencomplex met een aantal gemeenschappelijke ruimtes en een gezamenlijke tuin. Dit alles met behoud van privacy, maar wel met oog voor elkaar.

Locatie

De locatie voor dit CPO-project is het huidige terrein van basisschool De Mijlpaal aan de Brabantring in Nuenen. De basisschool verhuist in 2020 naar een nieuw schoolgebouw op een andere locatie en het terrein aan de Brabantring komt dan vrij voor de bouw van de woongroep.

De komende maanden wordt, in samenspraak met de toekomstige bewoners, het ontwerpproces verder vormgegeven.

>>> Website Woongroep De Mijlpaal, Nuenen

Share